Un jardí a Sant Cugat a punt per gaudir tot l’any

Un jardí a Sant Cugat a punt per gaudir tot l’any

Aquest projecte ha estat dissenyat per la paisatgista Pilar Pérez Calvo. Era un espai petit on calia encabir una piscina i una zona d’hort ecològic. També un espai de gespa amb arbres que donessin ombra a l’estiu i deixessin passar el sol a l’hivern. Per últim, una zona de menjador exterior. 

L’entrada al jardí es realitza amb un paviment de lloses de pedra natural acompanyat entremig de dichondra. La vegetació amb flors i plantes acolorides ens donen la benvinguda. El menjador exterior està preparat per incorporar-hi una taula, ja que els bancs de travesses ens faran de seients.

L’entrada de cotxes les lloses i la dichondra amb gespa ens condueixen fins l’entrada principal de la casa. Novament, les plantes ens acompanyen en el recorregut.

Com el terreny era força inclinat, vam haver de refer el talús, aportar terra per les diferents zones i deixar el terreny en bones condicions per construir la piscina al lloc seleccionat. 

Aprofitant desnivells i per donar més amplitud, en una cantonada, un caminet ens condueix a la part baixa del talús que hem habilitat com a hort. 

L’hort, l’hem envoltat amb estaques de fusta i hi hem plantat diferents productes de temporada. També hem fet una zona on creixeran plantes aromàtiques culinàries.

A la part central del jardí hi hem plantat dos arbres, en aquest cas un om i un til·ler, que gràcies a les seves copes amb fullatge dens, proporcionaran ombra als mesos més calorosos de l’any.

A la part de darrere de la casa, on les habitacions tenen sortida, un jardí d’estil japonès decora tota la zona amb els acers com a protagonistes.